Profielen

Vmbo-scholen werken in de bovenbouw met beroepsgerichte profielen. Een mavo-leerling kan kiezen uit het profiel Dienstverlening & Producten of het vak Technologie & Toepassing. Hieronder staat een korte beschrijving. Uitgebreide informatie is o.a. te vinden op de website van Qompas. Leerlingen kunnen op deze website inloggen via Magister. Ook is er meer informatie te vinden op www.mrzfio.wixsite.com/lobfio.

Dienstverlening en producten (D&P)

D&P is een oriënterend profiel. Het profiel biedt leerlingen de mogelijkheid hun keuze uit te stellen en zich breed te oriënteren op de wereld van arbeid en beroep. Door allerlei praktische en online opdrachten uit te voeren, leren ze zichzelf kennen en keuzes maken. D&P is niet aan één sector of werkveld gebonden.

Technologie en Toepassing (T&T)

In alle sectoren en werkvelden in onze maatschappij speelt technologie een rol. Door middel van bèta-technische opdrachten oriënteren de leerlingen zich op het beroepenveld. Daarbij wordt een vast traject afgelegd: onderzoeken, ontwerpen, plannen, uitvoeren en reflecteren. Bij T&T wordt de onderzoekende, ontwerpende en ondernemende houding van de leerlingen gestimuleerd en leren zij de juiste vaardigheden.