Opleidingenmarkt

Hoe komt een vmbo- of mavo-leerling in deze tijd aan informatie over studiemogelijkheden en de inhoud van opleidingen? Wat kan een tussenjaar voor hem of haar inhouden? Staat studeren in het buitenland misschien op het verlanglijstje?

Leerlingen kunnen zich samen met hun ouders aanmelden voor de mbo-opleidingenmarkt.  De avond begint om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.50 uur. Er zijn drie voorlichtingsrondes van een half uur. De leerlingen kiezen vooraf zelf voor de bepaalde studierichtingen en opleidingen waar zij meer over willen weten.

De rondetijden zijn:

  • 19.00 tot 19.30 uur
  • 19.40 tot 21.10 uur
  • 20.20 tot 20.50 uur

Tijdens de mbo-opleidingenmarkt kan er kennisgemaakt worden met het brede aanbod aan studierichtingen en opleidingen van mbo’s en vakscholen. Ongeveer 70 opleidingen komen naar onze school. Zij geven voorlichting in een lokaal of zijn te vinden in de aula met een stand. (daar is ook koffie en thee te verkrijgen)

Verplichte deelname voor klas 3

Deelname aan deze voorlichting een verplichte LOB-activiteit voor klas 3! Ook leerlingen van klas 4 krijgen de mogelijkheid om aan deze avond deel te nemen.

Informatie over het aanbod van opleidingen en hoe en wanneer de leerling zich kan aanmelden

  • het boekje van de opleidingenmarkt is te vinden bij de downloads