Inspiratielokaal W&T op de pabo

Inspiratielokaal W&T op de pabo

Geplaatst op: maandag 07 juni 2021

Leerlingen van onze school en studenten van Fontys pabo bestickerden onlangs gezamenlijk de ramen van een doorsnee leslokaal op de pabo in Veghel. Het was de eerste aanzet tot de inrichting van een inspiratielokaal Wetenschap & Technologie. Dat is een DOE-ruimte, waarin studenten omringd worden door inspirerende lesmaterialen en nieuwe technologie├źn kunnen koppelen aan stageopdrachten. Daarbij staat samenwerking centraal.

De fraaie stickers, vervaardigd door onze leerlingen van het profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), stralen nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en ontdekkend leren uit. Ook bij ROC de Leijgraaf worden plannen ontwikkeld om te komen tot zo’n inspiratielokaal. Als initiatiefnemer voor de samenwerking starten we komend schooljaar met de inrichting van een heus onderwijsplein. Daar komt Ontdekkend en Onderzoekend Leren centraal te staan. Alle scholen op de Muntelaar slaan samen met het basisonderwijs in Veghel en de regio de handen ineen om kinderen zo jong mogelijk in aanraking te brengen met wetenschap en technologie.

Wordt de Muntelaar de Techcampus van Meierijstad?
Dat technologie in het dagelijks leven een steeds grotere rol gaat spelen, staat vast. Als we vervolgens weten dat 83 procent van de basisschoolkinderen en leerlingen in het voortgezet onderwijs op één of andere wijze affiniteit heeft met techniek, is het logisch dat daar meer aandacht voor komt. Door al die vernieuwers, doeners, maatschappelijke toepassers, ontdekkers en creatieve makers continu in aanraking te brengen met de nieuwste vormen van technologie wordt het leren nóg betekenisvoller. Daarnaast helpt het jonge kinderen en hun ouders bij het maken van een bewuste schoolkeuze. Op ‘Techcampus de Muntelaar’ gaat technologisch denken en doen de komende tijd nog véél meer vorm en inhoud krijgen!

Bekijk al het nieuws