Meierijstad On Stage

Meierijstad On Stage (MOS) is een groot netwerkevenement. Je ontmoet daar heel veel mensen die een mooi vak of beroep hebben. Tijdens het beroepenfeest maak jij matches en enkele weken daarna ga je ook echt een dagje meedraaien bij de gekozen bedrijven, organisaties en/of instellingen. Alle tweede- en derdejaars leerlingen van basis, kader en mavo doen mee aan dit LOB-evenement. LOB staat, zoals je weet, voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding.

Keuzes leren maken

Wie ben je, wat zijn jouw dromen en welke beroepen zijn er allemaal? Door hier vroeg over na te denken, leg je een basis die je kunt gebruiken om je eigen loopbaan vorm te geven. Je hoeft niet meteen de juiste keuzes te maken. Veel belangrijker is dat je leert hóe je goede keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld door na te denken over wat er bij jou past, verschillende opties goed te onderzoeken, en daarbij mensen in je omgeving om hulp te vragen.

Beroepenfeest Meierijstad On Stage

Tijdens het beroepenfeest in maart ga je in gesprek met allerlei beroepsbeoefenaars. Je kunt met hen praten over hun vak, je ontdekt hoe hun werkdag er uitziet en wat je ervoor moet doen en laten. Je wisselt visitekaartjes uit, zodat je contact kunt houden. Zo bouw je aan een netwerkje van mensen, die je op een ander moment kunnen helpen met je keuze. En misschien levert dat uiteindelijk wel een mooie stageplaats of zelfs werk op.

Tijdens het beroepenfeest maak je afspraken voor de Doe Dag, die enkele weken later plaatsvindt. We noemen dat matches. Deze afspraken noteer je in je On Stage paspoort en je laat mentor en ouders weten bij welke bedrijven, organisaties of instellingen je op werkbezoek gaat.

Doe Dag

Tijdens de Doe Dag leg je werkbezoeken af bij de beroepsbeoefenaars, bedrijven, organisaties en/of instellingen waar je een match mee hebt gemaakt en waarmee je afspraken hebt gemaakt. Je kunt dan meelopen, meekijken en meedoen. Als begeleiding gaan er zoveel mogelijk leraren mee, maar je mag ook je ouders/verzorgers inschakelen, als dat bijvoorbeeld handig is voor vervoer. Na de Doe Dag heb je een goed beeld van een aantal beroepen en werkplekken die jij bezocht hebt en weet je wat er bij jou past.

On Stage op school

Natuurlijk hoef jij dit avontuur niet alleen aan te gaan. Je leraren helpen jou om je goed voor te bereiden op On Stage. Je mentor bereidt de klas voor op het bezoek aan het beroepenfeest en je krijgt van hem/haar een uitnodiging en het On Stage paspoort. Bekijk de uitnodiging en het paspoort ook samen met je ouders/verzorgers.