Opleidingenmarkt

Hoe komt een vmbo- of mavo-leerling in deze tijd aan informatie over studiemogelijkheden en de inhoud van opleidingen? Wat kan een tussenjaar voor hem of haar inhouden? Staat studeren in het buitenland misschien op het verlanglijstje?

Leerlingen kunnen zich samen met hun ouders aanmelden voor de mbo-opleidingenmarkt op dinsdag 22 februari 2022. Deze markt vindt dit jaar online plaats. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.50 uur. Er zijn drie voorlichtingsrondes van een half uur. De leerlingen kiezen zelf voor de bepaalde studierichtingen en opleidingen waar zij meer over willen weten.

De rondetijden zijn:

  • 19.00 tot 19.30 uur
  • 19.40 tot 21.10 uur
  • 20.20 tot 20.50 uur

De markt is een goed alternatief van 14 vmbo-scholen in deze regio om informatie te verstrekken aan ouders en leerlingen, nu de fysieke Open Dagen niet kunnen plaatsvinden. Tijdens de mbo-opleidingenmarkt kan er kennisgemaakt worden met het brede aanbod aan studierichtingen en opleidingen van mbo’s en vakscholen. Alleen het Summa College doet niet mee, omdat deze opleiding geen leerlingen werft uit de omgeving Den Bosch.

Verplichte deelname voor klas 3

Omdat er dit jaar zo weinig oriëntatiemogelijkheden zijn, is deelname aan deze online voorlichting een verplichte LOB-activiteit voor klas 3! Ook leerlingen van klas 4 krijgen de mogelijkheid om aan deze avond deel te nemen.

Als een leerling verhinderd is op dinsdag 22 februari 2022 dan is het toch belangrijk dat hij of zij zich aanmeldt. Alleen aangemelde leerlingen kunnen nadien presentaties terugkijken! Een flink aantal presentaties wordt opgenomen. Na afloop is er dus veel terug te kijken.

Natuurlijk kunnen ouders en mentoren die avond ook meekijken en -luisteren. Vragen stellen kan via de chat, die dan mondeling beantwoord worden.

Aanbod en aanmelden

Op www.opleidingenmarktdenbosch.nl staat een overzicht van het aanbod van alle aanwezige mbo’s en vakscholen. Aanmelden en presentaties kiezen (en wijzigen) kan van maandag 17 t/m maandag 31 januari. Het is belangrijk om alle gevraagde gegevens zorgvuldig in te vullen en het opgegeven e-mailadres te checken.

De mentoren zullen in de week van 24 t/m 28 januari de opleidingenmarkt klassikaal voorbereiden en leerlingen die zich nog niet aangemeld hebben aansporen om dat alsnog te doen.

Meer informatie

  • Klik binnenkort hier om het boekje van de opleidingenmarkt te downloaden
  • Klik binnenkort hier om het uitnodigingsfilmpje te bekijken